20060719

Storpotäten ny ledare för socialdemokraterna

N*rrköpings Tidningar visar med all tydlighet att det är rötmånad, genom att följa exemplet från Expr*ssen och berätta att någon förment pinsam person ur det förflutna minsann blivit medlem, ordförande eller riksdagskandidat för något parti.
Expr*ssen var först ut med att meddela att Siw P*rsson blivit lovad en ministerpost för piratpartiet. En ren lögn, som de kunnat genomskåda genom att ringa ett enda samtal till någon av PP:s representanter, men som de i stället valde att publicera. Den practical joker som lurade i dem "nyheten" måste ha skrattat sig fördärvad. Jag vet att PP:s ledning skrattade gott. Jag vill också påpeka att det inte är Siw någon skrattar åt, det är den journalist som valde att inte ens göra grundkoll av uppgifterna som framstår som åsna. Även resten av redaktionen framstår i skum dager eftersom de fortfarande inte dementerat uppgiften, trots påpekande från partiets representanter. Jag hoppas även Siw ser det komiska i situationen, trots att tidningarna gått hårt åt henne.
Nu ansluter sig NT till E och skriver att Förre Förrädaren St*g B*rgling blivit medlem i V. Det skulle kunna vara en pikant historia, om det inte var så att det på långt håll luktar "svartmålning av konkurrentparti" även om den här så kallade nyheten, och om det inte var så att registrering av vem som är medlem i vilket parti traditionellt betraktas med viss tveksamhet av svenskarna. De flesta av oss minns med olust hur myndigheterna för ett antal år sedan registrerade oliktänkande och förhindrade att de fick "känsliga arbetsuppgifter" och i vissa fall bidrog till att förstöra deras liv.
De flesta av oss vill fortfarande ha mindre snokande i våra privatliv, men trots det går både justitieministern och tidningarna på motsatt kurs, justitieministern genom att driva igenom lagar som låter polisen avlyssna vem som helst under vilka former som helst, och tidningarna genom att trycka vilket dravel som helst oavsett om det har nyhetsvärde eller inte. Det här är inte bra för pressens trovärdighet, och inte heller för sverige som förment rättsstat.

Jag förutspår att Sv*nska Dagbladet kommer att ha nyheten om Storpotätens partiledarroll i god tid före valdagen. Ni såg det här först.