20080801

PK bortom all rimlighet

Det har kommit ut en bok om "Fallet Nogger Black", vilket skall vara berättelsen om en sommar häromåret när GB avslöjades som fruktansvärda rasister eftersom de hade osmaken att använda sitt gamla produktnamn "Nogger", som av dyslektiker kan uppfattas som "Nigger", ihop med beskrivningen "Black" vilket var färgen på sagda lakritsglass.
Det hade inte hjälpt om GB låtit bli att vara coola (häpp) och använda ett engelskt namn på glassen, för "Nogger Lakrits" hade förstås liknat "Nigger Lakritstomte" eller något liknande. Black är tydligen otänkbart i sig eftersom man inte får använda det ordet om folk med någon slags hudfärg eftersom det är stötande. Jag har faktiskt tappat räkningen på allt som är stötande i det här sammanhanget. Colored är inte heller bra. Det här slutar med att folk tröttnar och kallar alla med minsta lilla koppling till afrika för afrikan-amerikaner oavsett medborgarskap. Det mer lättuttalade "afroamerikaner" är också kränkande, för alla har inte den frisyren. Eller hur det nu var.
Jag har egentligen inte så mycket emot att "negerkyssar" bytte namn, eller att "negerbollar" gjorde det. "Neger" är faktiskt ett nedvärderande ord och "choklad-" fyller funktionen som prefix i de där två fallen, men Nogger Black-skandalen känns fortfarande som ett kraftfullt slag i luften mot den patriarkala och koloniala maktmetod som automatiskt fyller våra hjärtan med ondska, eftersom vi är vita. Bläh.
Men varumärket Nogger är faktiskt inte ordet neger. Väskmaterialet smärting är inte samma ord som svarting. Det finns subtila skillnader i stavningen, för att inte tala om innebörden.

Det är för lätt att starta ett drev baserat på politisk korrekthet. Det är enkla poäng att hämta för den som söker bidrag för något och behöver synas en kvart i pressen för att motivera årets budgetpåslag till förbundet eller nätverket eller institutet. Man använder dimmiga argument och "reflex-ord" som får folk att reagera instinktivt i stället för att tänka. Det funkar nästan alltid, men i fallet Nogger Black stupade det på att det sedan decennier redan fanns en nougatglass som hette Nogger och som halva svenska folket ätit minst en gång i livet. Utan att för den sakens skull se ned på bruna människor.
Men detta är historia och spelar ingen roll, för snart kommer riksdagsmännen tillbaka efter sitt hårda politiska arbete i hemmet, och då börjar budgetkampen igen. Jag misstänker att årets rasistiska grej kommer att bli... håll i er... TURKISK PEPPAR!
Det är obegripligt att dessa SS-kommendanter, dessa LÄGERCHEFER inom godisindustrin har fått håna ett helt folk under så lång tid. Detta är definitivt rasism, det visar på ett hat mot den turkiska själen, det är en skam och skandal och det är ett uttryck för fallocentriskt tänkande baserat på patriarkala och testikulära tankemönster (vi söker pengar från S-kvinnorna också) och om vi inte skall bli utkastade ur EU som varande bestialiska folkutplånare är det hög tid att döpa om det där godiset till... ja vad? Gästarbetarpeppar kan det ju inte heta, för det är lika illa.
Vem kan trösta Knyttet, och vem kan göra "turkisk peppar" rumsren i detta tunnhudade land, där allt retar någon?