20080915

Ska skottet komma inifrån?

Statsministern ställde frågan "ska skottet komma inifrån" när partipiskan gick för att åstadkomma enighet i den moderata gruppen inför FRA-omröstningen. Jag tror inte för en sekund att han menade att någon bokstavligt talat skulle skjuta på honom, han tog bara chansen att använda hårdast möjliga påtryckning på den eller de som möjligen skulle kunna tänkas rösta enligt sitt samvete.

"Ska skottet komma inifrån"?
Efter en hel sommars arrogans från regeringens sida, där de flesta vägrat att ens diskutera sakfrågan, kommer så hösten då det inte längre är lika lätt att hålla sig undan. Under tiden som statsministern och hans anhängare, vissa med rödrandiga ryggar, tigit och försökt kväva debatten har folket grävt fram mer och mer oroande uppgifter om vad FRA-lagen leder till och hur den smusslades igenom. M*rk Kl*mberg visar på hur åtminstone ett parti fått ett beslutsunderlag som var direkt missvisande. Förlåt mig, jag tror ordet jag egentligen söker är lögnaktigt. Låt oss tala klarspråk. C*rl B*ldt gjorde det. Jag har aldrig uppskattat hans politik, men han är åtminstone ärlig till skillnad från påfallande många andra politiker. Tack vare honom har vi fått bekräftat att man samarbetar med vem som helst, oavsett "stamtavla", när det verkligen gäller.

"Ska skottet komma inifrån"?
Bunkermentaliteten är så utbredd bland de här makthavarna att de tänker i krypskyttetermer. De vet att de fattat ett beslut som extremt få svenskar håller med om. De har fattat det här, och andra, beslut för att få chansen att se bra ut när de försöker leka med de stora pojkarna. De har inte förstått att sverige är och förblir ett litet land i utkanten av europa, och deras försök att se större och stadigare ut än de är på de dyra middagsmötena kommer att kosta oss medborgare vår brevhemlighet och vår trygghet. Regeringens villighet att samarbeta med vem som helst för att se större ut i underrättelsesammanhang leder till saker som utvisning av svenska medborgare till tortyr i främmande land. Socialdemokraternas retoriker har traditionellt pratat om klassklyftorna, men nu finns en förtroendeklyfta mellan riksdagen och folket. VI litar inte längre på vad DE gör. Det är numera "vi" och "dom". Den här formen av politikerförakt har skapats helt och hållet av politikerna, när de slagit dövörat till inför folkets åsikter.

"Ska skottet komma inifrån"?
I dag, dagen före riksdagens skamliga öppnande, känns det som om svaret på statsministerns retoriska fråga är; "det spelar ingen roll, bara skottet kommer."
Regeringen har förbrukat sitt förtroendekapital, och större delen av riksdagen har gjort detsamma. S är inte det minsta att föredra före M, med en justitieminister som ansträngt sig under hela sin sista mandatperiod för att på alla sätt urholka svenska folkets möjligheter till privatliv.
Jag rekommenderar ingen att bokstavligen skjuta på våra politiker. Våld är inte lösningen. Lösningen är att under de närmaste 20 åren se till att de som sitter i riksdagen nu och spelar med i det här spelet inte får några röster. De ska bort. Bunkergänget måste ut i friska luften. Sunda människor som inte är förblindade av sin egen makt måste in. Folk med rimliga etiska principer. Folk som inte gör vad som helst för att se bättre ut än de är.
Vi behöver hederliga politiker, och jag är säker på att de finns om vi letar.

Jag struntar varifrån skottet kommer, och vilken form det kommer i så länge det inte är en fysisk kula. Det nuvarande ledarskiktet måste bort, för folkets skull. Gå ut i morgon och höj din röst, och rösta sedan bort dem när du får chansen.